A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Соціально-психологічна служба

Дата: від до Скинути

"Домашні кривдники"

  В ДНЗ «Жашківський АТПЛ» в рамках акції «16 днів проти насильства» соціальний педагог Корінна Інна та практичний психолог Савченко Олена Юріївна спільно з в.о. завідувача сектору «Жашківське Бюро правової допомоги» відділу надання БППД Уманського МЦ з надання БПД Лавренюк Аллою провели круглий стіл на тему « Домашні кривдники». Ознайомили здобувачів освіти із видами та ознаками домашнього насильства за допомогою прикладів. Надали учнівській молоді алгоритми дій у ситуаціях, коли вони стали свідками або жертвами домашнього насильства 

11:20 02.12.2022

«СНІД: подумай про майбутнє обери життя»

   1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ. Тому у рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» соціальним педагогом Інною Корінною та практичним психологом Оленою Савченко спільно з в.о. завідувача сектору «Жашківське Бюро правової допомоги» відділу надання БППД Уманського МЦ з надання БПД Лавренюк Аллою проведено акцію «СНІД: подумай про майбутнє обери життя». Метою заходу було привернути увагу учнівської молоді до вирішення проблеми епідемії, дискримінації ВІЛ-інфікованих та толерантного ставлення до них.     

14:57 01.12.2022

Круглий стіл «Твоя поведінка і закон»

   В рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» в ДНЗ «Жашківський АТПЛ» практичним психологом Савченко Оленою та соціальним педагогом Корінною Інною проведено спільно з в.о. завідувача сектору «Жашківське Бюро правової допомоги» відділу надання БППД Уманського МЦ з надання БПД Лавренюк Аллою  круглий стіл «Твоя поведінка і закон». Головною метою було: привернути увагу до своєї поведінки та відповідальності за вчинки, оскільки незнання закону не позбавляє від відповідальності. 

14:46 28.11.2022

Круглий стіл: «Відновне правосуддя для неповнолітніх»  

    В ДНЗ «Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей» соціальним педагогом Корінною Інною спільно із завідувачем відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського МЦ Лавренюк Аллою проведено для здобувачів освіти  круглий стіл: «Відновне правосуддя для неповнолітніх».       На жаль, неповнолітні все частіше вдаються до правопорушень під негативним впливом – сумнівних знайомих, однокласників, приятелів. Нерідко певні групи (коло спілкування) вимагає від дитини довести свою приналежність до неї, вчинивши якийсь негарний вчинок «на слабо». Когось вдарити чи здійснити крадіжку, зіпсувати чуже майно. І цей необачний вчинок може зруйнувати майбутнє - довести її до в’язниці.    Відновне правосуддя це відносно новий, сучасний підхід до реагування на протиправну поведінку та вчинення злочинів неповнолітніми. Він враховує баланс інтересів громади, потерпілої особи та правопорушника. Ця програма надає можливість дітям, які допустилися помилки у житті, не розлучатися зі своїми батьками, рідними та близькими. Не потрапляти під негативний вплив осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Продовжувати навчання у школах та інших навчальних закладах.          Якщо неповнолітній відшкодує шкоду і примириться з потерпілим, успішно пройде етап ресоціалізації, має шанс бути звільненим від кримінальної відповідальності.    В ході розмови також обговорили обставини, що виключають кримінальну протиправність діяння, тобто вчинення кримінально протиправного діяння під впливом фізичного або психічного примусу, що визначено статтею 40 КК України.   

09:29 27.09.2022

Готовність до навчального процесу, визначаємо рівень тривожності

    Готовність до навчання під час воєнного стану є дуже актуальною темою. Тому, практичним психологом Савченко Оленою Юріївною було проведено опитування серед батьків та абітурієнтів: «Готовність до навчання».  Для з’ясування рівня тривожності під час підготовки до освітнього процесу осціальним педагогом Корінною Інною Василівною було проведено діагностику: «Рівень тривожності». На основі результату діагностик буде сформована подальша робота для урегулювання тривожного стану та зняття нервового напруження. Також полегшить адаптаційний період для здобувачів освіти. 

13:51 16.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень