Конкурс «Найкращий дегустатор вареників»
Конкурс «Найкращий дегустатор вареників»
Вареники — національна страва українців, яка є найпопулярнішою серед інших страв і найпоширенішою по всій країні. Зазвичай готують їх із пшеничного бездріжджового тіста, у яке загортають начинки на різні смаки. В Україні існує понад 40 видів вареників, проте найпопулярнішими із них є: варена картопля, тушкована капуста, солодкий і солоний сир, м'ясо, вишні, мак, черешні та полуниці. Вареники подають зі сметаною або зі шкварками та жареною цибулею.
В рамках проведення тижня професійної майстерності здобувачі освіти І курсу групи №17 Жашківського аграрно – технологічного професійного ліцею під керівництвом майстра в/н Піддубної Т.А. провели конкурс «Найкращий дегустатор вареників». Для цього майбутні кухарі наварили смачнючих вареників з різноманітними начинками: картоплею, капустою, грибами, сиром. Дегустатори визначали на смак з чим вареники та обирали найсмачніші. За результатами конкурсу найкращим дегустатором став Овсій Тимофій. А от обрати найсмачніші вареники дегустатори не змогли. Всі вареники, виявилися дуже смачними і вибрати поміж них найсмачніший – неможливо.