A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Документальний відеофільм «Архімед. Повелитель чисел»

Дата: 12.03.2024 14:54
Кількість переглядів: 17

    😊Документальний відеофільм «Архімед. Повелитель чисел»

🟩 Архімед (287 до н. е. – 212 до н. е.) – давньогрецький математик, фізик та інженер з Сіракуз. Зробив безліч відкриттів в геометрії. Заклав основи механіки, гідростатики, автор ряду важливих винаходів.

📐 Найбільше талант Архімеда проявився в математиці – вчений виконав безліч досліджень в галузі алгебри, геометрії, арифметики. Він запропонував більш універсальний метод для обчислення площ різних фігур. Його ідеї пізніше були покладені в основу теорії інтегрального числення. Також Архімед прекрасно проявив себе в механіці (удосконалив механізм важеля, написав кілька книг), в астрономії (створив планетарій). 

🧮 Викладач математики Чуба А.С. разом з здобувачами освіти ДНЗ «Жашківський АТПЛ» переглянули документальний відеофільм «Архімед. Повелитель чисел».

📚 «Дайте мені точку опори, і я переверну весь світ» - кожен знає це слово, що належить Архімеду. Він дійсно змінив світ навколо нас, поставивши закони фізики працювати для людини, заклавши основи механіки та зробив безліч математичних відкриттів. Родившись в сім'ї вченого, він із самого дитинства полюбив науку. Цар Гієрон розгледів талант в юнакові і відправив його на навчання до великого Евкліда. Але саме по велінню царя, геній Архімед був вимушений віддати свій талант на військову службу....


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень