A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Безпечний пошук. Цифрова та медіа грамотність

Дата: 27.02.2023 13:30
Кількість переглядів: 254

Безпечний пошук. Цифрова та медіа грамотність

     27 лютого 2023 року в рамках проведення тижня цифрової освіти викладачем інформатики та математики Чубою А.С. був проведений круглий стіл для здобувачів освіти І та ІІ курсів на тему: «Безпечний пошук. Цифрова та медіа грамотність».

Безпечний пошук фільтрує результати відвертого характеру, наприклад порнографію або контент з елементами насильства, щоб вони не з'являлись у ваших результатах пошуку. Жоден фільтр не є надійним на 100%, але це налаштування допомагає уникати небажаного контенту під час пошуку.

ІКТ грамотність (цифрова грамотність, технологічна грамотність) — здатність працювати індивідуально або колективно, використовуючи ресурси, інструменти, процеси і системи, які відповідають за оцінювання інформації, отриманої через медіа-ресурси, і використовувати таку інформацію для вирішення проблем, здобуття знань.

Медіаграмотність — сукупність знань, навичок та умінь, що дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати різноманітні повідомлення для різних типів медіа. Окрім того, медіаграмотність передбачає вміння розуміти й аналізувати, як медіа функціонують у суспільстві та який вплив вони мають. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень