A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

П'ятниця 24.09.2021

Дата: 24.09.2021 12:51
Кількість переглядів: 947

1. Засідання гуртка "Юний хімік" на тему: "Безпечна хімія в побуті"                                    2. Підведення підсумків тижня

Засідання гуртка "Юний хімік" на тему:

"Безпечна хімія в побуті" 

   Гурток «Юний хімік» ДНЗ «Жашківський АТПЛ» проводить свої засідання з метою: научитись і научати. На черговому засіданні 24 серпня 2021 року гуртківці досліджували цікаву та актуальну тему «Побутова хімія у нашому житті» в рамках Тижня природничих предметів.

   У побуті нам практично щоденно трапляються продукти хімічної промисловості й хімічні процеси. Це прання білизни, миття посуду, догляд за підлогою та меблями, застосування клею, приготування їжі, догляд за шкірою обличчя тощо.

   Сучасний асортимент препаратів побутової хімії надзвичайно широкий. Він налічує близько 2000 різних видів і їх  перелік продовжує зростати. З допомогою цих препаратів у побуті можна виконувати понад 2000 різних робіт і операцій. Усе частіше зі сфери побуту вони «перекочовують» у сфери виробництва й обслуговування. Так, препаратами побутової хімії користуються у своїй роботі перукарі (шампуні для волосся, лаки та ін.), водії, технічний персонал пралень, хімічних чисток, готелів, їдалень та ін.

   Але чи кожен знає, що побутові хімікати можуть бути небезпечними у разі неправильного використання. Можуть завдати шкоди здоров’ю, а, інколи, і життю. Тому учні при вивченні етикеток, розміщених на пляшечках, коробках, аерозолях, банках з побутовою хімією, виявили наявність особливих позначень, які вирішили оформити в спеціальному буклеті і поширити серед учнівської молоді нашого ліцею. Використання засобів побутової хімії повинно бути безпечним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень