Європейські кулінарні традиції рідного краю
Конкурс кулінарні етюди «Європейські кулінарні традиції рідного краю»
Здобувач освіти ДНЗ «Жашківський АТПЛ» групи № 3 Сергійчук Аріана під керівництвом майстра виробничого навчання Ковбасюк Алли Петрівни подали матеріали для участь у щорічному черкаському обласному Фестивалі-конкурсі «Європейський туризм на мапі Черкащини», який буде проводитись 7 травня 2024 року на базі Черкаського державного технологічного університету.
Для розгляду на Конкурс кулінарних етюдів, учениця запропонувала страву, яку варто відмітити на кулінарній туристичній мапі Черкащини, «Мариновані свинячі вушка з морквою по-жашківськи».
Жашків без перебільшення можна назвати «м’ясною столицею» не лише Черкащини, а й Європи. А від так, і не дивно, що Жашків славиться своїми простими та доступними стравами із м’яса, а також і унікальними м’ясними делікатесами із свинини. Страви зі свинини тут вражають своєю різноманітністю. Існують різні способи приготування цього продукту. Серед субпродуктів є лідери – ті частини тварин, які сприймаються як делікатес, а є ті, які до душі лише невеликій кількості.