A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Домашні кривдники

Дата: 29.11.2023 11:50
Кількість переглядів: 45

  📌 Домашні кривдники

📚Статистика показує, що домашнє насильство в Україні під час воєнного стану не втратило своєї актуальності, немає сумніву щодо поширеності цієї проблеми у суспільстві. Тож заступником директора з навчально-виховної роботи Ларисою Прохорчук та фахівчинею бюро правової допомоги Уманського МЦ Аллою Лавренюк в ліцеї проводилася чергова лекція: «Домашні кривдники». Під час якої акцентувалася увага здобувачів освіти на проблему домашнього насильства.

 📚Відповідно до Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" зазначено, що домашнє насильство – дії, характерні для фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що

вчиняються між родичами або подружжям чи між іншими людьми, які спільно проживають, але не перебувають у родинних відносинах чи у шлюбі між собою.

❗️Алла Лавренюк звернула увагу здобувачів освіти, що робити, якщо постраждали від домашнього насильства:

- зателефонувати до поліції (102).

- написати заяву про вчинення домашнього насильства та про винесення термінового заборонного припису.

✅️Терміновий заборонний припис виноситься за заявою постраждалої особи, а також за власною ініціативою працівником уповноваженого підрозділу органів Національної поліції України за результатами оцінки ризиків

строком до 10 діб. Жодних законодавчих обмежень стосовно даних дій немає!

🔷️Звертайтеся до суду з заявою про винесення обмежувального припису

стосовно кривдника – це захід тимчасового обмеження прав кривдника або покладення на нього обов’язків, спрямований на забезпечення безпеки постраждалої особи.

🟡Зустріч пройшла в затишній атмосфері, була дуже цікавою, учасники задавали багато змістовних запитань і отримували вичерпні відповіді. Дякуємо Аллі Юріївні за плідну співпрацю щодо правового всеобучу здобувачів освіти ліцею.

  ❗️Про те як отримати правову допомогу від держави:

https://linktr.ee/legalaid.gov.ua  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень