Батл «Найкращий кулінарний ерудит»
Батл «Найкращий кулінарний ерудит»
Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та добре розвинутим почуттям міри; має бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір.
Щоб стати гарним кухарем, потрібно багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви. Багато кому здається, що професія кухаря – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай - чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально.
16.12.2021 року в рамках проведення тижня професійної майстерності з професії «Кухар» серед здобувачів освіти І курсу проведено кулінарний батл «Найкращий кулінарний ерудит».
Викладач спеціальних предметів Охота Л.І. підготувала для учасників цікаві конкурси:
- «Хто швидше» (Переможець повинен першим правильно одягнути форму).
- «Вікторина»
- «Попелюшка» (Посортувати різні види крупів).
- «Вправні руки» (Очистити картоплину і зробити найдовшу шкаралупку).
- «Страва без світла» (На дотик визначали крупи та приправи).
- «Кулінарна географія» (Вболівальники відгадували в яких містах розташовані пам’ятники галушці, вареникам, огіркам, яйцям, морозиву).
За результатами конкурсу переможцями стали:
І місце – Бродацька Богдана (17 група);
ІІ місце – Смілянець Валентин (17 група);
ІІІ місце – Бутко Мирослава (1 група).