A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Батл «Найкращий кулінарний ерудит»

Дата: 16.12.2021 11:37
Кількість переглядів: 261

Батл «Найкращий кулінарний ерудит»

   Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та добре розвинутим почуттям міри; має бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір.

Щоб стати гарним кухарем, потрібно багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви. Багато кому здається, що професія кухаря – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай - чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально.

   16.12.2021 року в рамках проведення тижня професійної майстерності з професії «Кухар» серед здобувачів освіти І курсу проведено кулінарний батл «Найкращий кулінарний ерудит».

   Викладач спеціальних предметів Охота Л.І. підготувала для учасників цікаві конкурси:

  • «Хто швидше» (Переможець повинен першим правильно одягнути форму).
  • «Вікторина»
  • «Попелюшка» (Посортувати різні види крупів).
  • «Вправні руки» (Очистити картоплину і зробити найдовшу шкаралупку).
  • «Страва без світла» (На дотик визначали крупи та приправи).
  • «Кулінарна географія» (Вболівальники відгадували в яких містах розташовані пам’ятники галушці, вареникам, огіркам, яйцям, морозиву).

 

За результатами конкурсу переможцями стали:

І місце – Бродацька Богдана (17 група);

ІІ місце – Смілянець Валентин (17 група);

ІІІ місце – Бутко Мирослава (1 група).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень