A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Подолаємо булінг разом

Дата: 03.05.2023 11:31
Кількість переглядів: 107

 Попри те, що в умовах онлайн-навчання  зменшилось живе спілкування, проблема булінгу не зникла з нашого життя. А психологічний стан наших громадян з початку агресії російської федерації проти України взагалі став більш вразливим.

Булінг – це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки. Має за мету заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу, створює негативне середовище для людини. Крайніми проявами булінгу є формування людиноненависницьких мотивів. Найстрашнішим є той факт, що припинити булінг без стороннього втручання неможливо. 

Напередодні Міжнародного дня протидії булінгу соціальним педагогом Інною Корінною було проведено із здобувачами освіти круглий стіл «Подолаємо булінг разом».

Метою заходу є формування навичок толерантної поведінки, побудови конструктивного діалогу, створення особистої мирної стратегії поведінки в конфлікті, запобігання насильству. Здобувачі освіти мають знати свої права та дізнаватися про ефективні способи та навички боротьби з таким негативним явищем, як булінг, щоб вміти захистити себе і своїх друзів. 

В ході спілкування було роз’яснене поняття булінгу – агресивної поведінки, яка може заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини.

Під час роботи учасники круглого столу обговорили проблему проявів булінгу в сучасному житті, навчальному середовищі, його види, хто найчастіше стає жертвою булінґу, які наслідки можуть настати в результаті цькування, як для агресора, так і жертви булінгу, а також щодо можливостей запобігання цього явища. Завершенням круглого столу стала акція "Завяжи блактину стрічка – як символ протидії булінгу».  

 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень