A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Тиждень української писемності та мови

Дата: 07.11.2022 10:56
Кількість переглядів: 39

Тиждень української писемності та мови

    З метою виховання у молодого покоління поваги до мови і культури рідного народу, удосконалення навиків майстерного слова з 07 по 11листопада в Жашківському ліцею проходитиме Тиждень української писемності та мови.

    Для нас, для України, це не просто день рідної мови. Це – ознака вшанування того елементу національної культури, який вижив та зберігся в історії, всупереч всім гонінням, переслідуванням та репресіям.

    Те, завдяки чому ми досі збереглися як нація, як народ і держава.
   Існує так звана «Червона книга мов» світу. Там перераховані мови, що виходять з ужитку, зникають безслідно, розчиняються у нових діалектах… На щастя, українська мова вийшла з зони ризику. Але ж було й так, коли наша українська мова поставала перед загрозою цілковитого зникнення. Її забороняли, нею було спілкуватися «непрестижно». Українська мова була викликом, громадянською позицією.

    Рідною мовою мало просто спілкуватися. Її треба берегти, нею треба опікуватися, про неї треба дбати. Бо мова – це цінність, гарантія нашого існування в сучасному світі. І слова Ліни Костенко досі актуальні: нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирає мову…. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень