A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

«Про протидію сексуальному та гендерному насильству в умовах конфлікту»

Дата: 19.05.2023 10:09
Кількість переглядів: 119

   Ситуація в Україні зараз на жаль така, що значна кількість цивільних стає жертвами сексуального та гендерно зумовленого насильства з боку армії загарбника, який не дотримується норм міжнародного права та вчиняє злочини на окупованих територіях.

Тому бібліотекарем Дарією Вінніковою проведено для здобувачів освіти круглий стіл «Про протидію сексуальному та гендерному насильству в умовах конфлікту» спільно з  фахівчинею бюро правової допомоги Уманського МЦ Алла Лавренюк спільно з начальником Уманському районному секторі №1 філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області Максимом Піддубняком.

Фахівчиня зазначила, що сексуальне насильство, що вчиняється під час збройного конфлікту, вважається міжнародним злочином згідно норм міжнародного кримінального права. Поняття сексуальне насильство в міжнародному праві захисту прав людини є ширшим, ніж у національному кримінальному праві, і передбачає різні його форми та прояви. Окрім того за  такі дії для зловмисників, згідно чинного кримінального кодексу України, встановлена кримінальна відповідальність за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, до яких відносяться зґвалтування, сексуальне насильство, примушування до вступу в статевий зв’язок, вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку,

Пораду чи консультацію можна отримати за номерами Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства за телефонами 116 123 (для повнолітніх) та 116 111 (для дітей).

При потребі у психологічній допомозі - звернутися до психологів організації «Розірви коло» за номерами телефонів 0 800 500 335 або 116 123. 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень