A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

😃 Крим у творах українських письменників

Дата: 24.02.2024 09:39
Кількість переглядів: 24

😃 Крим у творах українських письменників 


💚 Кримський півострів завжди був важливою складовою українського культурного простору. Культурні зв’язки Криму з материковою Україною були нерозривні. Тема Криму, як важливої історичної та культурної землі, була представлена у літературі, мистецтві, кіно й театрі. Багато творів, які виникли на цих землях, відображали красу і неповторність півострова, його багатство культурної спадщини та унікальність природи.
 
😃 Крим досить яскраво представлений в українській літературі – значно більше, ніж всі інші регіони України. Це й не дивно. На багатьох письменників Крим справляв незабутнє враження. Михайло Коцюбинський в одному з листів писав: «Крим зробив на мене таке сильне враження (краса природи не тільки вразила мене, а й пригнітила), що я ходив тут як уві сні…». Про Крим важко було не писати, він був надто незвичний, надто вражав.
🩵 Членами гуртка «Вишиванка» під керівництвом викладача української мови і літератури Кловак В.П. було створене відео «Крим у творах українських письменників».
💛 Захід розроблено на виконання Указу Президента від 26 лютого 2020 року №58 «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя». 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень