A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Медіаграмотність як ключова компетентність у професійній освіті

Дата: 08.06.2023 08:50
Кількість переглядів: 121

 

Всеукраїнський вебінар «Медіаграмотність як ключова

компетентність у професійній освіті»

 

    Наразі наш сьогоденній світ залучений в єдину інформаційну систему, яка працює у режимі реального часу. Поява мережі Інтернет і мас-медіа є важливою складовою буденного життя, дозволяє нам споживати інформацію, незалежно від географічного розташування та у будь-який час. Але ми живемо у світі із «перевантаженням інформації», де сучасна людина повинна сприймати її в десятки тисяч разів більше аніж наші пращури 300-400 років тому. І саме медіаграмотність вирішує це питання, «відфільтровуючи» перевірену та корисну інформацію у потоці численних новин і повідомлень.

   Застосування медіаграмотності у професійній освіті дозволяє розвивати у здобувачів освіти критичне мислення, вміння аналізувати та оцінювати інформацію, а також розуміти, як працюють медіа і який вплив вони мають на суспільство.

   01 червня 2023 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області проведений Всеукраїнський вебінар на тему «Медіаграмотність як ключова компетентність у професійній освіті». У заході взяла участь як спікер викладач природничих та спеціальних предметів  Людмила Охота. Тема доповіді: «Критичне мислення як основа розвитку медіаграмотності». У заході взяли участь, як спікери, педагогічні працівники закладів освіти таких областей: Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Черкаської та м. Києва.

 

  

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень