A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Навчаємо здобувачів освіти надавати домедичну допомогу

Дата: 26.04.2023 08:39
Кількість переглядів: 104

Навчаємо здобувачів освіти надавати домедичну допомогу

   В рамках тижня охорони праці 25 квітня викладач предмету охорона праці Лариса Прохорчук та сестра медична Олена Семенюк, медичні працівники провели важливу просвітницьку роботу щодо навчання здобувачів освіти закладу азів надання першої домедичної допомоги.

Цього разу на практичний  тренінг долучалися  учні першого курсу, які навчалися правил поведінки в екстреній ситуації, порядку виклику швидкої допомоги постраждалим та азів надання першої медичної допомоги одноліткам та дорослим. 

 Через інтенсивність ведення бойових дій переважна більшість здобувачів освіти навчаються за дистанційною формою. Але питання безпеки, тим більш учнів, дуже чутливі. Ось і вирішили проводити тренінги очно, а не через комп’ютер, аби здобувачі освіти ліцею мали можливість не лише подивитися, як рятувати життя навколишнім, а й на практиці перевірити свої здібності.

Зокрема, під час тренінгу  здобувачі освіти здобували базові знання щодо алгоритму дій з оцінювання стану постраждалого, виклику бригади «швидкої допомоги», перевірки наявності дихання та зупинки кровотечі, як накладати шину за допомогою спеціалізованого обладнання, так і підручних засобів. 

Дуже важливо, що заняття тривають в теоретичній і практичній площині. І після  ознайомлення першокурсників з лекційним матеріалом, вони одразу мають змогу спробувати себе як рятівники під час надання домедичної допомоги умовному потерпілому. Адже, як свідчить статистика ведення бойових дій та збройних конфліктів, досить багато смертей трапляється саме через те, що своєчасно не було надано першу домедичну допомогу. Прохорчук Л.В. наголосила, що  здобувачі освіти ліцею – це вже серйозні, самостійні люди, які мають знати, як оперативно ухвалювати рішення про допомогу, коли поруч немає дорослих. А особливо зараз, під час війни, питання готовності кожного до таких дій набуло особливого значення. 

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень