Мистецтво чаювання
Мистецтво чаювання
Чай – найпопулярніший гарячий напій у світі. Його регулярно п’ють по всьому світу, а в деяких країнах, наприклад в Англії або Японії, чай не просто смачний напій, але і частина місцевої, національної культури. Можна згадати і знамениту японську чайну церемонію, і манірне англійське чаювання, без якого просто не можна уявити справжнього англійського джентльмена.
Навіть не будучи новачком в чайному всесвіту, можна заплутатися в безлічі різних типів, сортів і видів чаю. У чому саме різниця між чорним і червоним чаєм? Чи легко відрізнити білі від улунів, пресований Шен від Шу Пуеру? А щодо гранульованого та пакетованого? Як розрізняються сорти?
Відповідь на ці та інші запитання отримали здобувачі освіти групи №17 після перегляду презентації «Кулінарна подорож у світ чаю», яку підготувала та провела майстер в/н Каландій Г.А. Першокурсники дізналися як смакують чай в різних країнах світу і, звичайно, пригостили всіх бажаючих різними видами чаю. Славне було чаювання.