A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Робітничі професії завжди в тренді

Дата: 22.11.2021 10:20
Кількість переглядів: 176

Робітничі професії завжди в тренді

    У рамках Всеукраїнського тижня професійно-технічної освіти хочемо звернути увагу на актуальність та важливість робітничих професій на ринку праці не лише в нашому регіоні, а й у всьому світі. 

   Оскільки світ постійно змінюється, перелік затребуваних професій на ринку праці систематично оновлюється. Робота, що була затребуваною «вчора», може стати зовсім непотрібною «завтра».

   Які ж професії є найбільш потрібними  в Україні?

   Так як абітурієнти нерідко обирають «модні» професії, то наш ринок праці вже перенасичений юристами, економістами, психологами. Натомість країні потрібні робітничі професії: трактористи, слюсарі, токарі, водії, зварювальники, кухарі. Роботодавці все частіше шукають професіоналів серед випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

   І саме таких затребуваних спеціалістів у Жашківському регіоні готують у Державному навчальному закладі «Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей». В закладі абітурієнти можуть здобути наступні спеціальності: «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту та обслуговування  сільськогосподарської техніки, водій категорії «С», кухар, токар, швачка, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу, електрогазозварник, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».

   Як показує досвід, працюючи на виробництві, можна заробляти на рівні офісних працівників, а в деяких випадках-навіть більше. Крім того, оволодіння робітничою професією нерідко дає старт до власного бізнесу. Адже часто кваліфіковані робітники переходять від постійної найманої праці до виконання приватних замовлень. Це дозволяє робітнику розпоряджатися на власний розсуд вільним часом, формувати гнучкий робочий графік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень