План проведення Тижня професійної майстерності
План
проведення Тижня професійної майстерності з професії
«Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»
В ДНЗ «Жашківський АТПЛ»
23.09 – 27.09.2024
Дата проведення |
Назва заходу |
Понеділок 23.09.2024 |
Презентація професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»
|
Вівторок 24.09.2024
|
Фотовиставка «Погляд через мікроскоп» |
Середа 25.09.2024 |
Відкритий урок теоретичного навчання на тему: «Поняття про пресовані дріжджі. Органолептичні показники дріжджів»
|
Четвер 26.09.2024 |
Відкритий урок виробничого навчання на тему: «Фільтрування. Використання фільтрувальних матеріалів, способи фільтрування»
|
П’ятниця 27.09.2024 |
Майстер-клас «Визначення якості харчових продуктів» Підведення підсумків Тижня
|
Тиждень професійної майстерності з професії
«Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»
З 23 по 27 вересня 2024 року в ДНЗ «Жашківський АТПЛ» пройшов Тиждень професійної майстерності з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу». Захід організований для підвищення інтересу здобувачів освіти до обраної професії, розвитку їх практичних навичок та поглиблення знань у професійній діяльності.
Протягом тижня здобувачі освіти мали можливість брати участь у майстер-класах, практичних заняттях, що включали дослідження зразків сировини, роботу з сучасним обладнанням і вивчення новітніх методик проведення аналізів.
В рамках тижня проведено обласний СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ для педагогічних працівників професій переробної промисловості «Використання
інноваційних підходів та технологій для підвищення ефективності освітнього процесу при підготовці фахівців переробної промисловості».
Педагогічними працівниками ДНЗ «Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей» Людмилою Охотою та Аллою Ковбасюк презентовано уроки теоретичного та виробничого навчання з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу».
В ліцеї відбулася унікальна фотовиставка під назвою «Погляд через мікроскоп», організована для здобувачів освіти. Цей захід став справжнім відкриттям для здобувачів освіти, які мали змогу бачити світ у найдрібніших деталях, прихованих від людського ока.
Викладач біології Людмила Охота зацікавила здобувачів освіти вивчати світ навколо себе через мікроскоп. Учні активно обговорювали побачене під мікроскопом та висловили бажання самостійно спробувати працювати з мікроскопом під час засідань гуртка «Лаборант».
Майстром виробничого навчання Світланою Гуменюк проведений Майстер-клас «Визначення якості харчових продуктів». Учасники майстер-класу навчалися проводити практичні дослідження продуктів харчування, особливу увагу приділили виявленню шкідливих домішок і бактеріальних забруднень, що є ключовим аспектом забезпечення якості та безпеки продукції. Майстер-клас став не тільки цим навчальним досвідом, але й дав можливість студентам краще зрозуміти важливість професії лаборанта хіміко-бактеріологічного аналізу для забезпечення здоров'я.