Історичний екскурс «Традиції української кухні»
Дата: 14.12.2021 09:33
Кількість переглядів: 392
Історичний екскурс «Традиції української кухні»
Конкурс «Найкраща калита»
Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів.
13 грудня ми святкуємо День святого Андрія Первозванного. В народі це свято ще називають «Калита».
Калита — це великий корж із білого борошна, який пекли усі дівчата разом, адже кожна мала взяти участь у готуванні калити. Здобувачі освіти І та ІІ курсів з професії «Кухар» надзвичайно талановиті і взяли участь у конкурсі на кращу калиту. Журі конкурсу оцінювали естетичне оформлення та смак калити. Всі представлені роботи отримали нагороди.
Історичний екскурс «Традиції української кухні» провела майстер в/н Піддубна Т.А. Здобувачі освіти переконалися, що українська кухня – це така ж культурна спадщина нашого народу, як мова, література, яким варто пишатися. Українська кухня створювалася протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, але і його звичаї, традиції та культуру.


« повернутися