A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Акція: "Жовте листя"

Дата: 24.11.2021 09:14
Кількість переглядів: 199

Акція «Жовте листя»

       Фото без опису    Останні роки ми все частіше осінь зустрічаємо не з вдячністю за щедрий врожай і різнокольорові барви, а  димовою завісою від спалювання опалого листя та сухої трави. А ще наші діди прадіди бережно ставились до всього, чим нагородила їх матінка природа, приміром опале листя збирали в купки і використовували  в домашньому господарстві як добриво для городу та настил худобі. А що ж ми?

      На даний час, все частіше, восени майже біля кожної домівки,  люди спалюють листя та суху траву, а разом з тим і сміття, хоча робити це категорично заборонено. Дим від спалювання листя  і сухої трави складається з дрібних часточок, які містять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали й низку канцерогенних сполук, а також діоксини -  які є дуже небезпечними для людей.

          Здобувачі освіти Жашківського аграрно – технологічного професійного ліцею провели екологічну акцію «Жовте листя», метою якої є ознайомлення громадян з небезпекою від спалювання сухої трави та листя.

         В рамках акції були проведені наступні заходи:

-        Розповсюдження листівок серед жителів міста «Не пали! Компостуй»

-        Прибирання території ліцею та міста.

-        Закладання компостної ями.

-    Створення відео контенту про проведену акцію.

          З огляду на викладене громадянам слід замислитись, що дбаючи про чистоту обійсть, слід робити це так, щоб не нашкодити власному здоров’ю та довкіллю. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень