План роботи комісії харчового напряму
Розглянуто
на засіданні метод комісії
харчового та інфраструктурного
напряму, переробної промисловості
та хімічного виробництва
Голова метод комісії
_____________ Л.І. Охота
Протокол № 1 від ___________ р.
ПЛАН РОБОТИ
методичної комісії викладачів та майстрів в/н з професій:
«Кухар», «Лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу»,
«Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних»,
«Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»
на 2024 – 2025 н.р.
№ |
Зміст роботи |
Відповідальний |
Примітка |
Серпень |
|||
1 |
Призначення голови методичної комісії харчового напряму та переробної промисловості. Вибори секретаря. |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Підсумки роботи методичної комісії за минулий навчальний рік |
Охота Л.І. |
|
3 |
Розгляд та погодження перспективно – тематичних планів уроків та робочих навчальних програм на 2024 – 2025 н.р. |
Голова та члени методкомісії |
|
4 |
Обговорення плану роботи методичної комісії на 2024-2025 н.р. |
Голова та члени методкомісії |
|
5 |
Ознайомлення з методичними рекомендаціями на 2024 – 2025 н.р. |
Голова та члени методкомісії |
|
6 |
Розгляд та погодження кваліфікаційних пробних робіт та тем дипломних робіт з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» |
Охота Л.І. Піддубна Т.А. |
|
7 |
Розгляд та схвалення плану заходів до тижня професійної майстерності з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» (згідно окремого плану) |
Голова та члени методкомісії |
|
Вересень |
|||
1 |
Затвердження графіка взаємовідвідуваних виробничих та теоретичних занять між членами методичної комісії; |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Затвердження графіка відкритих уроків |
Голова та члени методкомісії |
|
3 |
Атестація педагогічних працівників: Гуменюк С.А. |
Голова та члени методкомісії |
|
4 |
Аналіз проходження виробничої практики здобувачів освіти за професією «Кухар» |
Голова та члени методкомісії |
|
5 |
Виступ «Роль майстра виробничого навчання в організації навчально-виробничого процесу» |
Чан-хі О.С. |
|
6
|
Семінар-практикум для педагогічних працівників професій переробної промисловості «Використання інноваційних підходів та технологій для підвищення ефективності освітнього процесу при підготовці фахівців переробної промисловості» |
Охота Л.І. Ковбасюк А.П. |
|
7 |
Тиждень професійної майстерності з професій «Лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»
|
Голова та члени методичної комісії |
|
Жовтень |
|||
1 |
Методична майстерня «Інноваційні технології, як засіб підвищення ефективності освітнього процесу при підготовці кваліфікованих робітників» |
Охота Л.І. |
|
3 |
Залучення обдарованих здобувачів освіти до участі в позаурочних заходах |
Голова та члени методкомісії |
|
4 |
Аналіз тижня професійної майстерності за професій «Лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» |
Голова та члени методкомісії |
|
5 |
Розгляд та схвалення плану заходів до тижня професійної майстерності з професії «Кухар» (згідно окремого плану) |
Голова та члени методкомісії |
|
6 |
Обмін досвідом «Застосування дидактичного матеріалу з метою формування інтелектуально-пізнавальної компетентності» |
Голова та члени методкомісії |
|
7 |
Проведення та обговорення відкритого уроку теоретичного навчання з професії «Кухар» |
Бойко І.А. |
|
8 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Кухар» |
Каландій Г.А. |
|
Листопад
|
|||
1 |
Аналіз тижня професійної майстерності за професією «Кухар» |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Погодження завдань до директорських контрольних робіт по спец предметах та виробничому навчанні за І семестр 2024 -2025 навчального року. |
Голова та члени методкомісії |
|
3 |
Опрацювання фахової літератури з питань самоосвіти. |
Голова та члени методкомісії |
|
4 |
Проведення та обговорення відкритого уроку теоретичного навчання з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» |
Проців Л.Я. |
|
5 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Кухар» |
Гуменюк С.А. |
|
Грудень |
|||
1 |
Робота над поповненням електронної бази з уроків теоретичної та практичної підготовки. |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Доповідь «Використання штучного інтелекту» |
Самар Н.П. |
|
4 |
Підготовка до участі в педагогічних читаннях |
Голова та члени методкомісії |
|
5 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Кухар» |
Піддубна Т.А. |
|
6 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» |
Самар Н.П. |
|
Січень |
|||
1 |
Аналіз навчальних досягнень з професійно – теоретичної та професійно – практичної підготовки здобувачів освіти за І семестр 2024-2025 н.р. |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Аналіз проведення директорських контрольних робіт та розробка заходів щодо усунення недоліків. |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Виступ «Від компетентного педагога до компетентного випускника» |
Охота Л.І. |
|
3 |
Проведення та обговорення відкритого уроку теоретичного навчання з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» |
Охота Л.І. |
|
Лютий |
|||
1 |
Розгляд та погодження методичних розробок педагогічних працівників на виставку «Профтехосвіта Черкащини» |
Голова та члени методкомісії |
|
2. |
Розгляд та аналіз підсумків Державної кваліфікаційної атестації з метою визначення якості підготовки здобувачів освіти. Визначення заходів щодо усунення недоліків |
Голова та члени методкомісії |
|
3 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Кухар» |
Гуменюк С.А. |
|
4 |
Методичний діалог «Актуалізація творчого потенціалу педагогів та майстрів в/н» |
Чан-хі О.С. |
|
Березень |
|||
1 |
Підготовка та проведення Дня відкритих дверей |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Створення відеоресурсів з метою популяризації робітничих професій |
Голова та члени методкомісії |
|
3 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Кухар» |
Каландій Г.А. |
|
4 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» |
Голова та члени методкомісії |
|
5 |
Виступ «Формування професійної компетентності» |
Бойко І.А. |
|
6 |
Проведення та обговорення відкритого уроку теоретичного навчання з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» |
Проців Л.Я. |
|
Квітень |
|||
1 |
Види, форми та методи роботи на уроках теоретичного та виробничого навчання |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Проведення та обговорення відкритого уроку теоретичного навчання з професії «Кухар» |
Бойко І.А. |
|
3 |
Про стан взаємовідвідування уроків. |
Охота Л.І. |
|
4 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» |
Ковбасюк А.П. |
|
5 |
Участь у Міжнародному форумі ресторанно – готельного бізнесу в м. Київ |
Голова та члени методкомісії |
|
Травень |
|
||
1 |
Методи збереження психоемоційного здоров'я викладача та майстра виробничого навчання. |
Охота Л.І. |
|
2 |
Профорієнтаційна робота з учнями шкіл області. |
Голова та члени методкомісії |
|
3 |
Виступ «Ділові ігри як засіб формування професійних компетентностей» |
Самар Н.П. |
|
4 |
Обговорення профорієнтаційної роботи членів МК в освітніх закладах |
Голова та члени методкомісії |
|
5 |
Проведення та обговорення відкритого уроку виробничого навчання з професії «Кухар» |
Піддубна Т.А. |
|
Червень |
|||
1 |
Аналіз навчальних досягнень з професійно – теоретичної та професійно – практичної підготовки здобувачів освіти за 2024-2025 н.р. |
Голова та члени методкомісії |
|
2 |
Розгляд та погодження паспортів та планів роботи лабораторій та кабінетів |
Голова та члени методкомісії |
|
3 |
Звіт про роботу методичної комісії за навчальний рік |
Охота Л.І. |
|