A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей"
«Навчаємо професійно – працюємо на майбутнє»

Професійне навчання – запорука успішного майбутнього

Дата: 26.05.2022 11:17
Кількість переглядів: 141

Професійне навчання – запорука успішного майбутнього

Щоб креативним  бути, і вміти працю цінувати

Успішним стати і здобути ремесло

Не треба  всім зірок з  небес хапати

Почніть свою кар’єру з ПТО

 

Сучасна професійна (професійно-технічна) освіта повинна забезпечувати виконання низки завдань, зокрема, економічний успіх країни, сталий розвиток суспільства. Ці завдання можливо реалізувати через таку підготовку майбутніх фахівців, які здатні  швидко адаптуватися в професійній сфері. Особливо це важливо сьогодні, коли ворог напав на нашу рідну землю, жорстоко вбиває, грабує і знищує всю інфраструктуру країни та житловий і побутовий сектор.  Натепер країні, як ніколи потрібні кваліфіковані робітничі кадри, які повинні відновити та перезапустити економіку України. Саме такою рушійною силою, яка здатна  забезпечити сталий розвиток української економіки та сільського господарства і є випускники ЗП(ПТ)О, зокрема і ДНЗ «Жашківський АТПЛ».

Державний навчальний заклад «Жашківський аграрно-технологічний професійний ліцей» - це сучасний навчальний заклад, завданням якого є підготовка конкурентноспроможних фахівців для різних галузей господарювання, які б володіли глибокими теоретичними знаннями та могли застосувати їх на практиці.  Основна увага в ліцеї приділяється розвитку особистості здобувачів освіти, їх комунікативній  підготовленості, формуванню професійних компетенцій, здатності здобувати і розвивати знання, мислити і працювати по-новому.

Заклад має  проліцензований широкий спектр професій, що дає змогу забезпечити регіональний ринок праці всіма затребуваними професіями іздійснює підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник».

Для потреб регіону та держави ДНЗ «Жашківський АТПЛ» здійснює підготовку робітничих кадрів за 12 професіями з 4 напрямків господарської діяльності для різних галузей економіки: промисловість, громадське харчування, сільське господарство, транспорт, побутове обслуговування населення. Педагогічний ресурс  Державного навчального закладу  «Жашківський аграрно - технологічний  професійний ліцей» складає  40 педагогічних працівників, серед них мають кваліфікаційну категорію:

«Спеціаліст вищої категорії» «викладач - методист» – 1 особа;

 «Спеціаліст вищої категорії»  «старший викладач» - 6 осіб;

«Спеціаліст вищої категорії»  - 4 особи;

Кваліфікаційну категорію «Спеціаліст І категорії» - 3 особи;

Звання:

«Майстер виробничого навчання І категорії  - 1 особа

 «Майстер виробничого навчання ІІ категорії» –1 особа

З 2020 року ліцей очолює креативний та перспективний директор Таїсія Федоренко, яка розуміє, що якісна професійна освіта можлива за умови  впровадження в освітній процес креативних ідей та сучасних новітніх технологій. Зокрема, покращення забезпечення матеріальної бази через створення навчально-практичних центрів галузевого спрямування, впровадження STEM-освіти та забезпечення умов для ліцензування нових професій. Заклад вмотивований до пошуку інвестицій для покращення інфраструктури та створення сучасного освітнього простору.

В закладінавчаються  понад 420 здобувачів освіти. Тут проводиться навчання за дистанційною та змішаною формами. 
Дистанційна освіта передбачає використання комп’ютерних і
телекомунiкацiйних технологій, які забезпечують, як інтерактивну взаємодію викладачів та здобувачів освіти на різних етапах навчання, так i самостійну роботу з матеріалами iнформацiйноїмережі. Щоб освітній процес був комфортним і не травматичним для здобувачів освіти заклад  активно реалізує обидва формати. Навчання проходить у дискусійних, парних формах роботи та на онлайн- платформах Google ClassRoom,Moodle. Викладачі  демонструють різні методики проведення уроків з освітніх галузей з використанням завдань професійного спрямування, цифровихінструментів, ігрових форм, елементів STEM-освіти. Для підвищення якості освітніх послуг удосконалюється  майстерність педагогічного колективу. Викладачі та майстри в/н підвищують свій фаховий рівень, проходять курси підвищення кваліфікації, стажування з використанням новітніх виробничих технологій, приймають активну участь у Всеукраїнських обласних конференціях, засіданнях за круглими столами, семінарах, освітніх марафонах, а саме:

 Викладач спеціальних предметів Людмила Охота22 лютого 2022 року презентувала власний досвід на Всеукраїнському нетворкінгу на тему: «Впровадження STEM – технологій, як засіб підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників».Учасники заходу отримали надзвичайно цікаві ідеї від колег з усієї України щодо сучасних методів організації освітнього процесу. Практичний психолог Олена Савченко та соціальний педагог Інна Корінна обмінювалися  досвідом щодо проведення профорієнтаційного марафону серед учнів ЗЗСО на Всеукраїнському вебінарі на тему: «Профорієнтаційної «родзинки».

Викладач навчального предмета «Охорона праці»  Лариса Прохорчук 28 квітня 2022 року ділилася досвідом роботи з формування культури безпеки та професійної діяльності у підготовці кваліфікованих робітників.У заході взяли участь викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти Черкаської області. Учасники обговорили труднощі, які виникають в процесі формування професійних компетенції у сфері охорони праці в умовах правового режиму воєнного стану, поділилися рекомендаціями щодо їх усунення.

На сучасному етапі розвитку нашої держави, коли існує пряма загроза втрати незалежності під час військової агресії РФ проти України, виникла нагальна необхідність здійснення системних заходів, спрямованих на посилення патріотичного виховання учнівської молоді. Викладач предмету «Захист України» Ірина Бойко активно долучає здобувачів освіти до участі у Всеукраїнських конкурсах патріотичного спрямування, а саме: «Захисники і захисниці України», «Україна починається з тебе». Ірина Анатоліївна нагороджена грамотою за перемогу в патріотичному онлайн-квесті «Перемагали раніше – переможемо й зараз», а здобувачі освіти дипломами та сертифікатами.

Сьогодні крок за кроком зусиллями директора ліцею, трудового колективу, роботодавців, соціальних партнерів освітній заклад розвивається, підвищуючи свій рівень та статус. Для проведення уроків теоретичного навчання ліцей  має 14 кабінетів обладнаних наочністю та комп’ютерною технікою. Для проведення занять виробничого навчання сучасно обладнані 8 лабораторій і 2 майстерні.  Саме інноваційне обладнання кабінетів і лабораторій  дозволяє здобувачам освіти ефективно  засвоювати професійні компетентності. Модернізація матеріально-технічної бази здійснюється шляхом створення навчально-практичних центрів галузевого спрямування. В ліцеї створений Навчально-практичний центр для підготовки кваліфікованих робітників з  професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу».

Лаборанти даного профілю можуть працювати, як на заводах і підприємствах нафтохімічного профілю, так і харчової промисловості. Бактеріологічний аналіз існує на абсолютно всіх підприємствах, де контролюється якість виробленої продукції.

Здобувачі освіти навчаючись вивчають мікробіологію, спецтехнології, проводять лабораторні аналізи та вчаться розрізняти якісні продукти від фальсифікату.

Закінчивши Жашківський ліцей випускники можуть працевлаштуватися на: хлібозаводи, молокозаводи, м’ясокомбінати, кондитерські фабрики та консервні заводи; водоканал; харчові лабораторії та лабораторії при ринках харчових товарів; санітарно-епідеміологічні служби. Всюди, де справа йде з харчовими продуктами, потрібен лаборант-професіонал.

 ДНЗ «Жашківський АТПЛ» єдиний професійний ліцей у Черкаській області, який пропонує отримати професію ЛАБОРАНТА ХІМІКО-БАКТЕРІОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ.

 Ми робимо крок на зустріч майбутнім спеціалістам! Приходь до нас!

Наша держава прагне нових стандартів і нової якості у професійній освіті. Вимоги сучасного ведення сільського господарства, інтереси роботодавців, які потребують висококваліфікованих робітничих кадрів стали ключовою мотивацією для створення в ліцеїдругого  навчально-практичного центру «Сучасні аграрні технології» з професії «Тракторист - машиніст сільськогосподарського виробництва».

Україна має чудові природні умови для сільськогосподарського виробництва і вікові традиції, величезний, набутий упродовж десятків поколінь досвід господарювання на землі. Професія, що потрібна селу і народному господарству України, і не тільки України, є професія тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва.

Той, хто обирає професію механізатора, повинен обов’язково любити та розуміти землю. Йому потрібно буде знати не лише найрізноманітнішу техніку, але й основи землеробства, агрохімії, основи економіки, основи підприємницької діяльності, основи тваринництва, електротехніки, технічне креслення, тому що справжній механізатор повинен уміти не лише обробляти землю, виконуючи вказівки, а й самому планувати свою роботу.  А вибирати цю професію потрібно не тому, що ніде подітися, а за покликом душі – бути хліборобом – велика честь!

Здобути всі ці знання та вміння можна, навчаючись у Жашківському професійному ліцеї, який проводить підготовку механізаторів.

Ця професія зробить вас справжнім господарем своєї землі, професіоналом, який досконало володіє всіма видами сільськогосподарської техніки, завжди затребуваний на ринку праці, з високою заробітною платою. Навчальний заклад тісно співпрацює з провідними агрокомпаніями регіону, де здобувачі освіти проходять практику і мають змогу ознайомитися з інтелектуальними технологічними рішеннями, з сучасною технікою, а в майбутньому і працювати на ній. У ліцеї працюють віддані своїй справі педагоги, які готові допомогти випускникам шкіл самореалізуватися як висококваліфікованим фахівця.

Оволодівши професією, можна не лише працювати трактористом, слюсарем-ремонтником чи водієм автомобіля в котромусь з сільськогосподарських підприємств, але й користуючись отриманими знаннями, заснувати власну справу: вирощувати сільськогосподарську продукцію, займатись тваринництвом, рослинництвом, як це зробили багато випускників попередніх років.

Важливою перевагою професійної освіти є її гнучкість та швидка реакція на запити ринку праці, тому пройти навчання в нашому закладі можуть не лише вчорашні випускники шкіл, а й дорослі, які хочуть підвищити кваліфікацію або змінити професію. Навчання може відбуватися як за повним, так і за скороченим циклом. Тож здобуття професії може тривати від кількох місяців до 3 років (для тих, хто одночасно з професією здобуває повну загальну середню освіту). Після цього людина має можливість працевлаштуватися й заробляти реальні кошти.

Завдяки широкому вибору пропозицій кожен має змогу обрати спеціальність, яка повністю відповідає його здібностям та інтересам і допоможе в подальшому влаштуватися на цікаву роботу.

Ми пропонуємо обрати професію за Вашими вподобаннями:

на базі базової середньої освіти, (9 класів)

термін навчання – 3 роки:

•        Тракторист-машиніст с/г виробництва; слюсар з ремонту с/г машин; водій автотранспортних засобів (категорія “С”).

•        Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення 1 категорія.

•        Електрогазозварник 4 розряду; водій автотранспортних засобів

 (категорія “С”).

•        Кухар 4 розряду; лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу

На базі 11 класів

Термін навчання 1 рік

•        Електрогазозварник 4 розряду; водій автотранспортних засобів

 (категорія “С”).

•        Кухар 4 розряду.

•        Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу 3 розряду.

•        Тракторист-машиніст с /г виробництва.

•        Кухар;  офіціант.

Сучасна професійна освіта включає мережеву форму здобуття професійної освіти, яка передбачає, що  заклад освіти може залучати до співпраці інші заклади освіти вищого рівня акредитації.

В рамках цієї форми навчання випускники нашого ліцею мають можливість продовжити навчання у закладах вищої освіти  за професійним спрямуванням на пільгових умовах без ЗНО. На даний час підписані договори з Уманським національним університетом садівництва, Київським кооперативним інститутом бізнесу та права, Технолого-економічним коледжем Білоцерківського національного аграрного університету, Талянківським агротехнічним фаховим коледжем Уманського національного університету садівництва, Відкритим міжнародним університетом розвитку людини «Україна»,  Київським професійно-педагогічним коледжем ім. Антона Макаренка, Черкаським державним технологічним  університетом.

 

Переваги навчання у Жашківському ліцеї:

1.      Навчання відбувається за рахунок коштів державного чи регіонального бюджету;

2.      Безкоштовне проживання у гуртожитку;

3.      Стипендія у розмірі 1250грн. та оплата праці під час виробничої практики;

4. Здобувачі освіти пільгових категорій забезпечуються безкоштовним харчуванням та іншими пільгами, передбаченими законодавством.

5. Використання в освітньому процесі новітнього сучасного обладнання та засобів професійного навчання.

6.      Робітнича професія дає старт до власного бізнесу.

 

Отож Чекаємо на ВАС.  ДНЗ «Жашківський АТПЛ» продовжує набір абітурієнтів на 2022-2023 навчальний рік. Приймальна комісія працює щоденно. Детальніше про вступну кампанію можна дізнатися на веб-сайті закладу у розділі  «ВСТУПНИКУ». 

 

Посилання на сайт ліцею

http://zatp.licey.org.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень